Recensie

Cover van Georgia Rule
 Toon de videoclipTrailer

 

 Ga naar Cinema.nlCinema.nl
 Query IMDbIMDb.com

Georgia Rule (2007)

In this family, attitude doesn't skip a generation.

Van de bekende schrijver Mark Andrus (Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood en As Good as It Gets) komt nu het verhaal over een stadmeisje die door haar moeder naar het platteland wordt gestuurd in de hoop haar wat moraal bij te brengen.

Met haar 70 jaar ziet de actrice Jane Fonda, die Georgia speelt, er nog verrassend jong uit. Georgia woont in het gat Hull, Idaho. Haar verwende en lastige kleindochter Rachel (Lindsay Lohan) komt deze zomer haar kant op. Rachel is namelijk gestuurd door haar moeder Lilly (Felicity Huffman) die zich geen raad meer weet met Rachel. Bij Rachel’s aankomst weet ze al meteen het stoffige stadje, dat duidelijk weinig gewend is, in rumoer te brengen. Ze flirt erop los met de plaatselijke dokter en de godsdienstige jongen die van plan is te trouwen met zijn jeugdliefde. Ze maakt dan al meteen kennis met de regels van haar oma Georgia, die alleen maar het beste met haar voorheeft.

Actrice Lindsay vermaakt als verwend stadsmeisje. Deze rol lijkt haar dan ook op het lijf te zijn geschreven gezien haar huidige drugs en drankproblemen. Toch weet ze steeds weer een rol te krijgen, dit omdat ze haar personages goed neerzet, of het nou gespeeld is of niet…
<Renee Awater>

Film Cast

 

Details

regisseur: Garry Marshall »
genre: Komedie/Drama/Romantiek
taal: Engels
première: 13-9-2007
waardering: (nog niet beoordeeld)
website: http://www.georgiarulemovie.net/
 
kijkwijzer:   12SHT
Edgar Verburg.