Recensie

Cover van Anything Else
 Toon de foto'sFoto's (15)
 Toon de videoclipTrailer

 

 Query IMDbIMDb.com

Anything Else (2003)

In any relationship, one person always does the heavy lifting

Allen Stewart Konigsberg alias Woody Allen (geboren in 1935) gaat al langer mee in de wereld van de film en won tientallen prijzen. Hij schrijft en regisseert al meer dan 40 jaar en speelt opmerkelijk genoeg vaak ook zelf een acterende rol in zijn werken. Slechts Annie Hall (1977) en Manhattan (1979) behoren tot de klassiekers. Zijn films zijn lang niet bij iedereen zo geliefd. Allen legt de nadruk op dialoog. Zo ook bij Anything Else; zeker niet zijn beste resultaat over de jaren.

Acteur Jason Biggs is stukken minder grappig dan we gewend zijn uit American Pie. Hij speelt de besluiteloze Jerry Falk, die zijn vriendinnetje Brooke (KaDee Strickland) inruilt voor de ondeugende zelfs irritante Amanda (Christina Ricci). Hij weet niet wat goed voor hem is, want Amanda bespeelt en manipuleert hem. Bovendien heeft Jerry ook geen goede vriend aan de angsthaas David Dobel (Woody Allen), want David is druk met het aanleggen van een wapenarsenaal.

Kortom een vage onwerkelijke film, waar je niet om kan lachen. Wie laat nu zo over zich heenlopen als Jerry Falk? Wl staan er drie leuke nummers van Billie Holiday op de soundtrack. <EV>

Film Cast

 

Details

regisseur: Woody Allen »
genre: Komedie/Romantiek
taal: Engels
première: 20-5-2004
waardering: 2 sterren2 sterren
website: 
   http://www.anythingelse-themovie.com/

 
kijkwijzer:   12H
Edgar Verburg.