Recensie

Cover van After the Sunset
 Toon de foto'sFoto's (15)
 Toon de videoclipTrailer

 

 Ga naar Cinema.nlCinema.nl
 Query IMDbIMDb.com

After the Sunset (2004)

Het lijkt wel of Pierce Brosnan filmmaker Brett Ratner van Rush Hour en The Family Man heeft weten te overtuigen om nog één keer de rol aan te meten van 007-agent, ware het niet dat New Line deze film uitbracht in plaats van MGM.

Diamantroof expert Max Burdett (Pierce Brosnan) werkte zijn jaren beslist niet voor de Britse geheime dienst, maar had wel de Spaanse Lola Cirillo (Salma Hayek) als zijn sidekick. Na legio succesvolle kraken van onder meer twee diamanten die ooit toebehoorde aan Napoleon Bonaparte, stapt het gesjeesde duo uit het vak.

Wanneer de twee enige tijd op de Bahamas hebben vertoefd komt de rode kreeft en andere vormen van decadentie hun de strot uit. Dan komt FBI-agent Stan Lloyd (Woody Harrelson) om de hoek; een stuntelige kerel die aanvankelijk meer weg heeft van een maatje van Max dan iemand die hem schaduwt.

Het is een geschenk uit de hemel als de befaamde 'Diamant Cruise' aanmeert in de haven met aanboord de derde diamant van Napoleon. De beruchte Henri Mooré (Don Cheadle) blijkt wel geïnteresseerd te zijn in een partnerschap...

After the Sunset is een vermakelijk werkje met talloze clichés en bijna een overdaad aan wise-cracks. Verwacht ook vooral niet veel actie. <EV>

Film Cast

 

Details

regisseur: Brett Ratner »
genre: 
   Misdaad/Thriller/Actie/Avontuur/Komedie

taal: Engels
première: 14-4-2005
waardering: 2 sterren2 sterren
appetijtelijk: 3,5 harten3,5 harten3,5 harten3,5 harten
website: http://www.afterthesunset.com/
 
kijkwijzer:   12G
Edgar Verburg.