Recensie

Cover van The Jacket
 Toon de foto'sFoto's (15)

 

 Ga naar Cinema.nlCinema.nl
 Query IMDbIMDb.com

The Jacket (2005)

Terror has a new name.

Oorlogsveteraan Jack Starks (Adrien Brody) lijdt aan geheugenverlies. Starks krijgt de schuld in de schoenen geschoven van een vermoorde politieagent. De rechtbank bestempelt hem als geestelijk labiel en zo belandt hij in een gesticht.

Vanaf het moment dat Jack in deze inrichting zit lijkt het van kwaad tot erger te gaan. Eťn van de artsen daar, Dr. Thomas Becker (Kris Kristofferson), gebruikt experimentele drugs bij de behandeling van zijn patiŽnten; zo ook bij Jack.

Tijdens zijn opsluitingen in een dwangbuis en lijkenlade ontdekt Jack dat hij in de toekomst kan kijken. Met deze bovennatuurlijke reis poogt hij zijn dierbaren te helpen, waaronder ook de zorgzame Jackie Price (Keira Knightley). Maar kan zij ook iets voor Jack betekenen?

Acteur Adrien Brody kennen we van The Pianist. Opnieuw laat Brody zien een overtuigende rol neer te kunnen zetten. Dat geldt evenzo voor Keira Knightley, de Britse actrice die eerder te zien was in Love Actually. De talentvolle Keira vervult ook de rol van Elizabeth Bennet in de nieuwe Pride & Prejudice.

The Jacket is een mysterieuze thriller die sterk doet denken aan de werken van David Lynch. Filmmaker John Maybury heeft degelijke film met een diversiteit aan aspecten afgeleverd. Dit zet mogelijk aan tot denken. <EV>

Film Cast

 

Details

regisseur: John Maybury
genre: Thriller/Drama/Fantasie
taal: Engels
première: 25-8-2005
waardering: 3,5 sterren3,5 sterren3,5 sterren3,5 sterren
website: 
   http://wip.warnerbros.com/index.html?site=thejacket

 
kijkwijzer:   12GAT
Edgar Verburg.