Recensie

Cover van Het Schnitzelparadijs
 Toon de quotesQuotes (5)
 Toon de videoclipTrailer

 

 Ga naar Cinema.nlCinema.nl
 Query IMDbIMDb.com

Het Schnitzelparadijs (2005)

Nordil uh... Nordip Doenia (Mounir Valentyn) is een Marokaanse jongen en weet nog niet wat hij in de toekomst wil. Zijn vader hoopt dat hij de geneeskunde gaat studeren. Nordip besluit eerst een eenvoudig baantje te nemen om zich rustig te kunnen bezinnen.

Het baantje is in een klein dorp als Opdijnen snel gekozen: 'De Blauwe Gier' dat een parodie vormt op de Van der Valk restaurants. Het werk als sopkok in een keuken met een dronken chef (Frank Lammers), een beangstigende Joegoslavische slager (Tygo Gernandt) en opdringerige collega's biedt Nordip weinig tijd om na te denken. Bovendien valt zijn oog op Agnes Meerman (Bracha van Doesburgh), het nichtje van de eigenaresse.

Regisseur Martin Koolhoven bewijst dat hij een leuke vlotte film kan maken. Mounir Valentyn, Bracha van Doesburgh en Tygo Gernandt, maar ook Mimoun Oaïssa en Yahya Gaier, die Amimoen respectievelijk Mo vertolken, zetten hun rollen overtuigend neer. Dit droogkomische stukje cultuur zal onder de jeugd goed in de smaak vallen. Een Nederlandse topper. <EV>

Film Cast

 

Details

regisseur: Martin Koolhoven »
genre: Komedie
taal: Nederlands
première: 8-9-2005
waardering: 4 sterren4 sterren4 sterren4 sterren
appetijtelijk: 3,5 harten3,5 harten3,5 harten3,5 harten
website: 
   http://www.hetschnitzelparadijs.nl/

 
kijkwijzer:   12HT

Filmprijzen

Gouden Kalf  Beste Mannelijke Bijrol (2005)
het keukenpersoneel
Edgar Verburg.