Recensie

Cover van Equilibrium
 Toon de foto'sFoto's (14)

 

 Query IMDbIMDb.com

Equilibrium (2002)

In a future where freedom is outlawed outlaws will become heroes.

In de toekomst kent de wereld een dictatoriaal regime, die ontdaan is van iedere emotie. Hiertoe dient de bevolking een speciale drug tot zich te nemen. Alle vormen van expressie, zoals kunst en muziek, zijn verboden op straffe van dood.

John Preston (Christian Bale) is een agent die met zijn teamgenoten zorgt dat de stricte regels van dit maatschappelijk systeem worden gehandhaafd. Wanneer John een dozes van de drug Prozium mist ervaart hij wat hem is ontnomen. Hij besluit te stoppen met inname en zich in te zetten om het regime omver te werpen met alle risico van dien.

Alhoewel het verhaal aardig in elkaar steekt wist de film van Kurt Wimmer mij weinig te charmeren. Misschien komt dit door de associaties met het fasisme tijdens WOII, die bij mij niet in de smaak vielen.

De sombere toon wordt ondersteund door de donkere grauwe beelden; soms ietwat te gladjes door de post-processing. Dit geeft een alles behalve vrolijke indruk. De opbouw van spanning evenals het acteerwerk is wel goed. <EV>

Film Cast

 

Details

regisseur: Kurt Wimmer
genre: Actie/Science Fiction/Thriller
taal: Engels
waardering: 3 sterren3 sterren3 sterren
website: 
   http://www.ha-movie.com/official/equilibrium/

 
kijkwijzer:   12GA
Edgar Verburg.